Gouden koffielepeltjes

De keuze voor wat voor soort koffielepeltjes je gebruikt heeft alles met persoonlijke smaak te maken. Er is een reden waarom je kiest voor gouden koffielepeltjes in plaats van zilveren, houten of gewoon ijzer. Veel koffiedrinkers kiezen voor goud omdat het passend is bij de rest van je servies en omdat het een luxe exclusieve uitstraling heeft.

Bij het kiezen op basis van smaak komt uiteindelijk ook iets meer kijken. Uiteindelijk maak je de keuze ook op basis van materiaal, kwaliteit, merk en natuurlijk de prijs. Daarom tonen we op deze pagina de verschillende mogelijkheden die er zijn als gaat om gouden koffielepels en helpen we met het maken van een goede keuze voor het juiste product.

De beste gouden koffielepel?

Persoonlijk vinden wij het vreemd om een aantal lepels als ‘beste gouden koffielepels’ uit te roepen. Want hoe bepaal je dat? Belangrijk is om te weten welke verschillen er zijn. Op basis daarvan kan je een goede keuze maken. Daarnaast zijn er wel een aantal leuke lepeltjes die populair zijn en kunnen we ook een aantal persoonlijke aanbevelingen doen. 

 Wat voor materiaal wordt gebruikt?

De meeste goudkleurige koffielepeltjes worden gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De juiste benaming is ‘Food grade roestvrijstaal (RVS)’. Het is een soort metaal dat in zowel warme of koude dranken geen smaak of gevaarlijke stoffen aan het drinken afgeeft. In de regel worden voor alle lepeltjes dit materiaal gebruikt. De kleur wordt bepaald door de coating die de lepel krijgt. Daarnaast worden voor lepeltjes ook edelmetaal zoals zilver gebruikt. Dit maakt de aanschafwaarde wel een stuk hoger.

Welke maat?

Niet alle lepeltjes die verkocht worden, hebben dezelfde maat. In het verleden zag je meestal twee maten: een wat kleinere voor een kopje koffie en de wat grote lepeltjes die je goed in een mok kon gebruiken. Inmiddels zijn er meer maten op de markt door de populaire variaties op koffie die meestal in een lang glas wordt gedronken. Hiervoor heb je ook een langere lepel nodig.

Wel of niet in de vaatwasser?

Het is niet zo dat je alle lepeltjes ook in de vaatwasser kan doen. Hoewel de lepels vrijwel allemaal van roestvrij staal gemaakt zijn, hangt het van de coating af of ze in de vaatwasser kunnen. Dat maakt dus echt verschil. Wanneer je dat belangrijk vindt moet je daar bij de aanschaf zeker goed naar kijken. De meeste gouden koffielepeltjes hebben een coating van hoge kwaliteit en kunnen gewoon in de vaatwasser gewassen worden.

Kijk naar de reviews

Bij het maken van een keuze is het voor ons logisch om nog even naar de reviews te kijken. Daar vind je vaak informatie die je inzicht geeft in het gebruik van een product. In het gebruik zijn gouden koffielepels uiteraard niet anders dan andere lepels. Met name over het materiaal, slijtage en gevoel kan je informatie uit de reviews krijgen.

Prijs

Natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol in de aanschaf van goudkleurige koffielepeltjes. Hoewel er lepeltjes in allerlei soorten en maten zijn ligt de prijs voor een set tussen de 10 euro en 30 euro. Daarbij moet je goed kijken wat je precies krijgt. Het aantal lepeltjes maakt natuurlijk uit in de prijs. Meestal gaat dit in sets van 4, 6, 12 en soms 24 stuks. Daarnaast kan ook een bestekset aanschaffen. Dan heb je heel je bestek in een mooie gouden stijl. Voor een volledige bestekset betaal je uiteraard ook meer.

 

Meer gouden koffielepeltjes